22 Aralık 2023, 14:58 | #1 |
İyi Kırmızı Et Seçimi Nasıl Yapılır? Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir?
İyi Kırmızı Et Seçimi Nasıl Yapılır? Kırmızı Etin Faydaları Nelerdir?
Kırmızı et seçimi sağlık açısından da önemlidir. Faydaları saymakla bitmeyen et ve et ürünlerinden beklenen faydayı alabilmek için etin rengi, tadı, kokusu, bekleme süresi ve pişirilme şekli gibi pek çok faktöre dikkat etmek gerekiyor. Kırmızı et esansiyel bir amino grup asit içermektedir. Demir ve çinko yönünden son derece zengindir. Kan yapıcı ve kansızlığı önleyici etkisi bulunmaktadır. Zihin gelişimine yarar sağlar. Biotin, B12, B6 gibi vitaminler bakımından zengin olan kırmızı et b kompleks vitaminleri içermektedir. Tam bir demir deposu olan kırmızı etin sindirilme oranı %35’tir. %50’den fazla enzim yapısı bulunan et çinko kaynağı olup insanların ihtiyaç duyacakları çinkonun %50’si ise kırmızı etten karşılanmaktadır. Anemi sorunlarının engellenmesinde tercih edilir. Hamileliği destekleyici özelliği bulunmaktadır. Hamilelik esnasında yeterli miktarda et tüketilmesi anne adayının besin almasına katkıda bulunur. Kemik, kas, solunum sistemi üzerinde etkileri gebe annenin tüketimi ile birlikte bebeğe geçer. Kalp ve damar sağlığını koruyan kırmızı et enerji verir. İnsanın yaşlandıkça beyninin küçüldüğünü hepimiz biliriz. Fakat etten alınacak olan omega 3 yağ asitleri ile beyin sağlığı korunur. Kronik psikolojik rahatsızlıkları engeller. Gözlerde katarakt oluşumunun gecikmesine yardımcı olur. Kolesterol seviyesini destekler. Kasları güçlendiren kırmızı et cilt sağlığı üzerinde de doğrudan etkilidir. Raşitizmden koruyan kırmızı et D vitamini almak için büyük bir fırsattır. Vücut için gerekli olan enerjiyi sağlar. Elbette bu faydalar kaliteli kırmızı et tercihi ile sağlayacaktır. Sizler de kırmızı et alırken seçici davranmalısınız. Alıntı |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|