04 Nisan 2024, 14:31 | #1 |
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler 1kilogramkabak 1çay bardağısıvı yağ 2adetsoğan(yemeklik doğranmış) 1yemek kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası yerel-uretici-ikon 500gramdana kıyma(orta yağlı) 1,5çay kaşığıtuz 1,5çay kaşığı Teofarm Karabiber yerel-uretici-ikon 1çay kaşığı Hataydan Al Pul Biber yerel-uretici-ikon 1su bardağıhaşlanmış nohut 1avuçdoğranmış maydanoz Salçalı Naneli Su İçin: 1yemek kaşığı Hatay Yöresel Domates Salçası yerel-uretici-ikon 1su bardağısu 1tatlı kaşığı Teofarm Kuru Nane yerel-uretici-ikon Üzeri İçin: 1su bardağıçırpılmış yoğurt 1dişsarımsak(ezilmiş) Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır? 1- Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın. 2 - Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. 3 - Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 4 - Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin. 5 - Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın. 6 - Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun. 7 - Isıya dayanıklı kaba dizin. 8 - Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin. 9 - Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun! |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|