04 Nisan 2024, 14:33 | #1 |
Tavuklu Krep Bohça
Tavuklu Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet soğan 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik Tuz Krep için 3 yumurta 1 ,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un Beşamel sos için 1,5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz Karabiber Rendelenmiş kaşar peyniri Tavuklu Krep Bohça Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Tavuk etini küp küp doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip 6-7 dk soteliyoruz. 2 - Daha sonra salça tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz. 3 - Sebzeleri küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz karıştırıp 6-7 dk daha soteliyoruz. 4 - Krep için.Un hariç malzemeleri geniş bir kaba alıyoruz. Mikserle 2-3 dk çırpıyoruz. 5 - Daha sonra unu ilave edip tekrar çırpıyoruz. 6 - Tavamızı yağlayıp ocakta ısıtıyoruz. 7 - Daha sonra krep harcında bir kepçe krep harcından döküp pişiriyoruz. 8 - Beşamel sos için.Tereyağı ve unu uygun bir tavaya alıyoruz. Hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. 9 - Daha sonra sütü ilave edip karıştırıyoruz. 10 - Tuz ve kara biber ilave ederek kaynayana kadar karıştırıyoruz. 11 - Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. 12 - Krebimizin orta kısmına 3 yemek kaşığı tavuklu harçtan koyup üzerine 1,5 yemek kaşığı beşamel sostan koyuyoruz. 13 - Üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyup yanlarını bohça şeklinde katlıyoruz. 14 - Tepsimize yerleştiriyoruz. 15 - Kalan beşamel sosu kreplerin üzerine döküyoruz. 16 - Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. |
|
|
23 Nisan 2024, 15:59 | #2 |
Tavuk yemekleri et yemeklerine göre daha çok tercihim oluyor. Bir gün deneyeyim
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|