04 Nisan 2024, 14:51 | #1 |
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuzu kuşbaşı et 2 adet büyük boy patlıcan 3-4 adet domates 3 adet yeşil biber 2-3 adet cin biber 1 adet kuru soğan Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı biber salçası Tuz Karabiber 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Patlıcanları kızartmak için; Sıvı yağ Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Önce patlıcanları alacalı soyarak,tuz eklenmis suda bekletelim ve süzdürüp kuruluyalım. 2 - Tavaya sıvı yağ ekleyelim,yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım fazla yağını alsın diye, havlu peçetenin üzerine alalım. 3 - Tavadaki yağı boşaltıp,etleri aynı tavada kapağı kapalı şekilde et suyunu salıp ,tekrar çekinceye kadar etleri kısık ateşte pişirelim. 4 - Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı,tuzunu ,baharatları ekleyip kavuralım. 5 - Ardından biberleri ,salçayı tereyağını ekleyip kavuralım. 6 - Domatesleri ekleyelim,domatesleri fazla ezilmeden sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirip ocaktan alalım. 7 - Güveçlerin altlarına patlıcanı,üzerine pişirmiş olduğumuz et soteyi, paylaştırıp,üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim. 8 - 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. 9 - Sıcak olarak servise hazır edelim. Afiyet olsun. |
|
|
23 Nisan 2024, 15:58 | #2 |
Bu güveç kaplarından kullanıyorum hem çok kullanışlı hem de sunum olarak iştah kabartıyor
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|