IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2021, 15:33   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gözlerin Şişmesine Neden Olan Besinler

Litrelerce su içmenize ve yediklerinize tuz atmamanıza rağmen sabahları şişmiş gözlerle mi uyanıyorsunuz?
İşte hiç bilmediğiniz, gözlerinizin şişmesine neden olan besinler...

Fast food: Ekstra tuz eklemeseniz bile öğle yemeğinizde 2 bin miligram, yani bütün gün yemeniz gerekenden daha fazla sodyum yer alıyor. Yüksek oranda sodyum aldığınızda vücudunuz şişer.

Domates: Solanin içeren meyve, inflamasyon ve şişliğe neden olur. Bilimsel olarak kanıtlanmasa da eklem yangısı gibi inflamatuar hastalıklara sahip hastalar, domates yemeyi bıraktıktan sonra daha iyi olduklarını söylüyorlar.

Patlıcan: Patlıcan da domates gibi solanin içerir. Yine bilimsel olarak kanıtlanmasa da, gözlerin şişmesine neden olur. Patlıcan yemeyi bıraktıktan 3 hafta sonra farkı görebilirsiniz.

Konserve yiyecekler: Konserve yiyeceklerdeki fazla sodyumdan kurtulmak için pişirmeden önce iyice yıkamanız gerekir.

Buğday ekmeği: Gluten intoleransına sahipseniz veya buğday alerjiniz varsa, ekmek yediğinizde vücudunuzda şişlikler meydana gelebilir.

Süt ürünleri: Süt, peynir ve yoğurt da inflamatuar besinler olduğundan şişliğe neden olabilir. Özellikle de alerjiniz varsa. Süt ürünlerini azalttığınızda gözlerinizdeki şişliğin azaldığını göreceksiniz.

Acı biber: Kapsaisin içeren acı biberler vücut dokunuzun yanarak iltihaplanmasına sebep olabilir. Bu durumdan gözleriniz de etkilenebilir.

Şeker: Beyaz şeker tükettiğiniz en inflamatuar besinlerden bir tanesidir.

Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:21.