28 Temmuz 2024, 08:29 | #1 |
28.07.2024 Günün Yemeği Karides Tava Tarifi
Karides Tava Tarifi İçin Malzemeler 300 gram karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 1 adet domates 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı pul biber Üzeri İçin: 1 tutam taze kekik Karides Tava Tarifinin Püf Noktası Karideslerin orta kısımlarında yer alan, iplik şeklinde uzanan (bağırsakları) kısımları dikkatli bir şekilde temizleyin. Karides Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Karides tava için önce kuru soğan ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın. Ardından, tereyağını ve zeytinyağını ekleyip karışımı güzelce kavurmaya başlayın. Biberleri minik minik doğrayın ve kavurun. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Ekleyip kavurmaya devam edin. Karidesleri ekleyerek pişirme işlemine geçin. Karideslerin lezzetini çıkarmak için yeterince pişirdiğinizden emin olun. Son olarak baharatlarını ekleyin ve tüm malzemeler yumuşayınca ocaktan alın. Bu aşamada malzemelerin birbirine iyice karışması önemlidir. Hazır olan karides tavayı taze kekik ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun! Karides Tava Tarifinin Pişirme Önerisi Önceden ayıkladığınız karidesleri; arzuya göre zeytinyağı ve limon kabuğu içerisinde marine ettikten sonra tavada soteleyebilirsiniz. Karides Tava Tarifinin Servis Önerisi Dilerseniz güveç kaplarından servis edebilirsiniz. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|