IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Ocak 2022, 13:56   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 18.01.2022 Günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dana Jambonlu Biftek Sarma


Malzemeler
4 büyük parça inceltilmiş dana biftek
4 dilim dana jambon
2 közlenmiş kırmızı biber
4 dilim kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
7~8 dal ince kıyılmış maydanoz


Bağlamak için
Fırın ipi

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Sosu için
3 rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber


Yapılışı

Biftekleri mutfak tezgahına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpin.
Her biftek diliminin üzerine yarım közlenmiş biber, birer dilim jambon ve kaşar peyniri yerleştirin.
Son olarak tuzu ve karabiberi serptikten sonra sarıp fırın ipi ile bağlayın.
Tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Biftek sarmaların her iki yüzünü kızartın.
Ayrı bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip tavada kızarmakta olan sarmaların üzerine dökün.
2-3 dakika pişirdikten sonra sosu ile birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Dana jambonlu biftek sarmanın içine közlenmiş domates dilimi, közlenmiş patlıcan, közlenmiş çarliston biber ve gravyer peyniri sararak farklı bir tat elde edebilirsiniz.


Afiyet olsun.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:01.