IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2022, 02:26   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 08.02.2022 Günün Yemeği

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Etli kuru fasulye


Malzemeler

500 gram kuru fasulye
2 adet kuru soğan
200 gram kuşbaşı kuzu eti (dilerseniz kemikli et)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Kuru fasulye yapımı için kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden bol suyla ıslatın.
Yemeğinizi pişireceğiniz zaman suyunu süzün ve duruladıktan sonra kenarda hazır edin.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın.
Soğanları ve eti bu yağda suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun.
Etin üzerine salçaları ekleyip onları da kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin.
Tuz ve karabiberle birlikte fasulyelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kapağını kapatın.
Düdüğü öten tencerenin altını kısın ve 30 dakika kadar bu şekilde pişirin.
Altını kapattığınız tencereyi dikkatle açıp fasulyelerin kıvamını kontrol edin.
Soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun.

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:11.