IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2022, 15:05   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 04.05.2022 Günün Yemeği


Pilavlı Patlıcan Kapama


Malzemeler

3 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram kuzu kuşbaşı eti
1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet domates (büyük boy, küp doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ (pilav için)
1,5 yemek kaşığı tereyağı (pilav için)
2 su bardağı baldo pirinç (suda bekletilmiş)
3,5 su bardağı sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
4 adet patlıcan (dilimlenmiş, kızartılmış)
1 avuç maydanoz (kıyılmış)


Nasıl Yapılır

Bir tencerede sıvı yağını kızdırıp kuşbaşı doğranmış kuzu etini suyunu salıp çekene dek pişirin.Üzerine soğan ve yeşil biber ilave 5-6 dakika daha kavurun.
Domatesleri ve baharatları da ilave edip tenceredeki malzemelerle karıştırın. Suyunu ilave edip suyun yarısı buharlaşıp etler yumuşayana dek pişirin.
Bu sırada dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz dilim patlıcanları kızartın. Ayrı bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Pirinçleri ilave edip saydamlaşana dek kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip önce harlı ateşe 10 dakika, ardından 5 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatın ve havlu kağıt ile kapatıp demlendirin.
Bir kasenin tabanına pişirdiğiniz kuzu etinden 1 kaşık koyun.
Kızarmış patlıcanların 4 dilimini artı şeklinde dizin. Üzerine pilavı ilave edip kapatın ve bir tabağa ters çevirin.
Sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun.

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:26.