10 Ocak 2023, 14:41 | #1 |
10.01.2023 Günün Yemeği
Patlıcan Kapama Tarifi'nin Malzemeleri 4 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet çarliston biber 2 adet kapya biber 500 g kuşbaşı et 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı Tatköy Biber Salçası 4 yemek kaşığı Tat Domates Rendesi 2 adet patates Tuz Karabiber Pul biber Kızartmak için sıvı yağ Patlıcan Kapama Tarifi'nin Yapılışı Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim. Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım. Daha sonra ocaktan alalım. Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim. Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım. Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki gibi dizelim. Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim. Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim. Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim. Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım. Yemeğimizi 200 ͒C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|