IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2023, 14:41   #1
Standart 10.01.2023 Günün Yemeği



Patlıcan Kapama Tarifi'nin Malzemeleri
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet kapya biber
500 g kuşbaşı et
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı Tatköy Biber Salçası
4 yemek kaşığı Tat Domates Rendesi
2 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcan Kapama Tarifi'nin Yapılışı

Tenceremizi ocağa alarak ısıtalım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar arada karıştırarak pişirelim.
Suyunu çeken etlere 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, doğramış olduğumuz biberler, kuru soğan ve biber salçasını ilave ederek karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatarak biberler ve soğanı yumuşayana kadar kavuralım.
Daha sonra ocaktan alalım.
Patlıcanları çizgili soyarak ince şeritler halinde dilimleyelim.
Uygun bir tavada arkalı önlü kızartarak havlu kağıt üzerine alalım.
Yemeğimizi yapacağımız kaba patlıcanları fotoğraftaki gibi dizelim.
Üzerine ince ince dilimlediğimiz patatesleri dizelim.
Hazırladığımız et soteyi kalıbın içerisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
Rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyelim.
Son olarak bir sıra daha patates dilimi yerleştirerek patlıcanları üzerine kapatalım.
Yemeğimizi 200 ͒C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Servis etmeden önce yemeğimizi servis tabağına ters çevirebilir, maydanoz ve domatesler ile süsleyebilirsiniz.
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:11.