11 Mart 2023, 00:54 | #1 |
11.03.2023 Günün Yemeği
Buharda pişmiş sebzeli tavuk Yapımı için malzemeler 2 kaşık sıvı yağ 1 parça yağsız kemiksiz tavuk göğsü Taze çekilmiş karabiber 1 adet limon 1 diş sarımsak 100 gram brokoli 55 gram karnabahar Yarım yer elması 1 adet havuç 1 adet kabak 55 gram maydanoz Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır? Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tavuk göğsünün üzerine biraz yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafını buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin. Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin. Alıntıdır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|