IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2023, 00:54   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 11.03.2023 Günün Yemeği




Buharda pişmiş sebzeli tavuk

Yapımı için malzemeler

2 kaşık sıvı yağ
1 parça yağsız kemiksiz tavuk göğsü
Taze çekilmiş karabiber
1 adet limon
1 diş sarımsak
100 gram brokoli
55 gram karnabahar
Yarım yer elması
1 adet havuç
1 adet kabak
55 gram maydanoz

Buharda pişmiş sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?

Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Tavuk göğsünün üzerine biraz yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafını buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin.

Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin.

Alıntıdır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:20.