04 Nisan 2023, 03:55 | #1 |
04.04.2023 Günün yemeği
500 gram kuşbaşı et (ben sotelik yumuşak dana eti kullandım ama kuzu eti ile güzel olur)
15 adet arpacık soğan veya 1 kuru soğan 1 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 4-5 diş sarımsak 2 adet domates (kabuğunu soyun) Sosu için: Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber (tercihen ) 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı tereyağ (üzerine ) Yarım çay bardağı su 2-3 defne yaprağı Belen tava nasıl yapılır? Yaygın bir döküm tencereye veya borcama etler küp doğranır ve yerleştirilir. Diğer tüm sebzeler kesilir üzerine yerleştirilir. Sıvı yağ ile salça, baharatlar ve su ile karıştırılır ve güzelce harmanlanır. Etin üzerine tereyağ parçaları yerleştirip defne yaprağı ekleyin. Döküm tencere ise kapağı, borcam ise ıslatılmış ve sıkılmış fırın kağıdı ile üstü kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın üzerini açıp 10-12 dakika daha üzerini pişirin. İster ekmek banarak ister pilav yanına servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰. Not: dana eti kullanacak olanlar kasaptan yumuşak sote ve kavurmaya uygun eti isteyin. Etin yumuşaklığından emin değil ise pişirme süresi üzeri mutlaka kapalı olarak uzayabilir Yaygın bir döküm tencereye veya borcama etler küp doğranır ve yerleştirilir. Diğer tüm sebzeler kesilir üzerine yerleştirilir. Sıvı yağ ile salça, baharatlar ve su ile karıştırılır ve güzelce harmanlanır. Etin üzerine tereyağ parçaları yerleştirip defne yaprağı ekleyin. Döküm tencere ise kapağı, borcam ise ıslatılmış ve sıkılmış fırın kağıdı ile üstü kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın üzerini açıp 10-12 dakika daha üzerini pişirin. İster ekmek banarak ister pilav yanına servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰. Not: dana eti kullanacak olanlar kasaptan yumuşak sote ve kavurmaya uygun eti isteyin. Etin yumuşaklığından emin değil ise pişirme süresi üzeri mutlaka kapalı olarak uzayabilir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|