IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Kuzey Amerika Gezi Rehberi (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/)
-   -   Aziz Patrick Katedrali (Saint Patrick Cathedral) (https://www.ircforumu.org/kuzey-amerika-gezi-rehberi/1709-aziz-patrick-katedrali-saint-patrick-cathedral.html)

AkGün 26 Haziran 2021 00:42

Aziz Patrick Katedrali (Saint Patrick Cathedral)
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Burası neresi? Gerek tarihi gerekse de etkileyici mimarisi ile kendisine hayran bırakan Aziz Patrick Katedrali, Katolik mezhebine bağlı olarak hizmet veren bir ibadethanedir ve New York kiliseleri içindeki en büyük Katolik kilise olma özelliğine sahiptir. Burası yanı zamanda Katolik Başpiskoposluğunun idari binası olarak da kullanılmaktadır.

Bu dini yapı etkileyici Neo-Gotik tarzda inşa edilmiştir ve bronz kapıları, muhteşem sunağı ve yüzlerce vitray penceresi ile özellikle mimarisi ve estetiği ile tam bir sanat eseri görünümündedir. Katedral 2400 kişilik oturma kapasitesiyle oldukça geniş bir iç alana sahiptir. Dini açıdan ise New York’a kendini adamış pek çok önemli din adamının mezarının burada olması ibadethaneyi çok değerli kılmaktadır.

Neden gitmeliyim? 1879 senesinde inşa edilmiş olan bu etkileyici dini yapı, ABD’deki en büyük Gotik katedral olma özelliğine sahiptir ve her yıl 5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Siz de bu güzel yapıyı görüp hayran olmak isterseniz mutlaka zaman ayırmanızı öneriyoruz.



alıntı

BoSs 26 Haziran 2021 00:46

emeğine sağlık kardeşim benim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.