29 Ekim 2024, 16:33 | #1 |
Patlıcanlı dereotlu pirinç pilavı
Mevsiminde; Patlıcan ve dereotunun çok yakıştığı pilav, et & tavuk yemeklerine leziz bir eşlikçi oluyor. Servis: 4-6 kişilik Hazırlama, pişirme süresi: 60 dakika Patlıcanlı dereotlu pirinç pilavı için malzemeler:
Yapılışı: * Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayarak derin bir kaba alın. 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerlerini aşacak kadar su ekleyip acısını bırakması için yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra bol suda yıkayıp hafifçe sıkarak temiz bir mutfak havlusuna alın (kızartma yapacağımızdan iyice kurulamamız gerekli). * Pirinçler ve tuzu derin bir kaba alarak üzerlerini aşacak gibi sıcak su ekleyin. * Kızartma tavasına ayçiçek yağını alıp ocağı açık ateşe ayarlayın. Yağ ısınınca patlıcanları kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. *Kuru soğanın kabuğunu soyup tavla zarı formunda doğrayın. Zeytinyağını geniş ve yayvan pilav tenceresine alıp ocağı orta ateşe ayarlayın. Soğanlar pembeleşene kadar ara sıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Bu arada pirinçleri bol suda yıkayarak süzdürün ve soğanlarla birlikte 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. *Pilav pişerken bu arada dereotunu yıkayıp kuruladıktan sonra incecik doğrayın. * Pişen pilava kızartılmış patlıcanlar ve dereotunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika kadar demlendirip alttan üste doğru karıştırarak servis tabağına geçirin. Afiyetle sevgiyle kalın… KAYNAK:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
29 Ekim 2024, 16:49 | #2 |
İlginç bir pilavmis
________________
Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu.. Sever, kırılır, küser.. Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] H u z u r . . .
|
|
|
29 Ekim 2024, 22:30 | #3 |
Emeğine sağlık canım 😘🥰💐
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|