24 Haziran 2021, 23:10 | #1 |
Acem Pilavı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı Jasmine pirinç 30 gr tereyağı 200 gr kuşbaşı dana eti 2.5 su bardağı su 2 havuç Yarım çay bardağı kuş üzümü Yarım çay bardağı dolmalık fıstık Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın Tuz Acem Pilavı Nasıl Yapılır Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın. Kaç Kişilik 4 kişilik Hazırlama Süresi 15 dakika Pişirme Süresi 30 dakika |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|