26 Aralık 2022, 20:30 | #1 |
Balkabaklı Makarna
Malzemeler 1 kg balkabağı 1 paket kelebek makarna 1 paket labne (200 gr) 1 adet soğan 4-5 diş sarımsak 3-4 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz Nasıl Yapılır *Balkabağı küp küp doğranır. Fırın tepsisine alınır, üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz ve karabiber eklenerek 200 derecede yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirilir. *Pişen balkabakları hafif püre haline getirilir. *Makarna için tuzlu su kaynatılır ve makarnalar haşlanır. *Sos için, tavaya zeytinyağı eklenir. İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya başlanır. *Kavrulan soğana, sarımsak ve baharatlar ilave edilir. *Balkabağı püresi eklenir, bütün malzeme ile karıştırılır. *Makarnanın haşlama suyundan alarak sosa eklenir. Karıştırılır. *Makarna süzülür ve hızlıca geri tencereye alınır. Labne sıcakken ilave edilerek karıştırılır. *Kaynayan sos makarnaya aktarılır ve karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun. ^aLıntı^ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|