IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2023, 14:37   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Enginarlı Safranlı Pilav



MALZEMELER
7-8 adet konserve enginar kalbi
1 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş havuç
5 dal taze soğan, tuz, karabiber
Yarım limonun suyu
3'er dal nane ve dereotu

YAPILIŞI
Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Safranı, 1 su bardağı kaynar suya koyup soğumasını önlemek için üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine haşlanmış enginar kalbi ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Safranı suyuyla birlikte tencereye katın. Ocağı kısıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra, kıyılmış nane ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:13.