12 Nisan 2023, 14:39 | #1 |
Köfteli Fırın Makarna
MALZEMELER 6-8 kişilik 1 paket fırın makarna Bir buçuk litre su 1 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Sosu için: Yarım kg süt 2 adet yumurta 200 gram beyaz peynir Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı tuz Köftesi için: 300 gram kıyma 1 adet küçük boy soğan 3 dilim bayat ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı un 2 diş sarmısak 1 adet sivri biber 3 çorba kaşığı domates salçası Süslemek için: Yarım demet taze soğan YAPILIŞI DERİN bir tencereyi suyla doldurup tuz ve zeytinyağı ekleyip kaynatın. Makarnaları kırmadan suya atın. 13 dakika haşlayıp altını kapattıktan sonra üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin. Bu şekilde 5 dakika beklettikten sonra makarnayı süzün. Beyaz peyniri elinizle ufalayın ve rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte makarnaya karıştırın. ‹stediğiniz şekilde bir fırın kabını yağlayıp makarnaları düzgünce kaba yerleştirin. Süt ve yumurtayı tuzla çırpıp, fırın kabındaki makarnaların üzerine dökün. 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Bu arada köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Bayat ekmekleri ıslatıp elinizle sıkın. Soğan, ekmek, karabiber, kimyon ve tuzu kıymaya katıp iyice yoğurun. Bu harçtan minik köfteler hazırlayın. Düz bir tabağa unu döküp köfteleri içine atın ve sallayarak una bulanmalarını sağlayın. Bol yağ koyduğunuz bir tavada köfteleri kızartın. Sivri biberi ve sarmısakları ince kıyın. Ayrı bir tavada salça, sivri biber ve sarmısakları zeytinyağında kavurarak sos hazırlayın. Köfteleri bu sosa koyup 5 dakika birlikte pişirin. Makarnayı fırından çıkartıp, düz bir servis tabağına ters çevirin. Köfteleri makarnanın ortasına koyun. Soğanların beyaz kısımlarını üç parmak eninde kesip üstlerini bıçakla çizin. Hazırladığınız soğanlarla tabağı süsleyip servis yapın |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|