16 Ağustos 2021, 15:58 | #1 |
Vişneli Deniz Börülcesi
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi
Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin Malzemeler İki bağ deniz börülcesi 3-4 diş sarımsak Nar ekşisi Beyaz sirke 1 adet limon Zeytinyağı Pul Biber Sumak Vişne (dilediğiniz kadar) Yarım çay bardağı vişne suyu Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır? Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır. Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir. Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır. Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir. Alıntıdır.
________________
❤ B ❤ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|