22 Ağustos 2021, 15:31 | #1 |
Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi
Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
500 gram biber 3 diş sarımsak 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ceviz içi (iri çekilmiş) 1/2 su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1.5 su bardağı yoğurt 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber Cevizli Biber Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır? Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, tohumlarını temizleyin ve iri iri doğrayın. Zeytinyağını derince bir tavaya alın ve içine doğradığınız sarımsakları atın. Sarımsakların kokusu çıkınca, doğradığınız biberleri de ekleyin ve bu şekilde 5 dakika kadar kavurun. Biberler yeterince kavrulduğunda içerisine cevizleri ve baharatları ekleyin. Suyunu da ilave edip, kapağını kapatın ve biberler suyu çekene dek, yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın. Ocağın altını kapatın ve üstüne sirkeyi ekleyip, karıştırın. Soğuduktan sonra yoğurtlayın ve cevizle süsleyip servis edin. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|