![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
![]()
Kavun vitamin ve minerallerce zengin bir besin maddesidir. Vitaminler hastalıkları önlemede ve tedavi etmede önemli besin gruplarıdır. Kavun bol miktarda A, B, D, C, E ve K vitaminleri içerir. Kavun içerisinde bulunan vitaminlerin sağlık üzerinde etkileri şu şekilde sıralanabilir:
A Vitamini: A vitamini dokuların büyümesi ve onarımı için gerekli olan vitaminlerden biridir. Kavun içerdiği A vitamini ile Kemik oluşumunu destekler, hastalıklara karşı vücudu korur ve göz sağlığını destekleyici etki gösterir. D Vitamini: D vitamini vücudun kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenler. D vitamini kaynağı olan kavun kemikler tarafından depo edilen kalsiyum ve fosforun emilmesini sağlar. E Vitamini: E vitamini antioksidan etki gösterir. Bu özelliği ile kavun vücutta doku ve hücreleri korur, doku ve hücre kaybına bağlı oluşabilecek hastalıkları önler. K Vitamini: K vitamini kanın pıhtılaşmasında görev alır. Kavun K vitamini içeriği ile kan pıhtılaşmasını destekler. C Vitamini: C vitamini vücudun savunma sistemini oluşturur. Kavun iyi bir C vitamini kaynağıdır. Bu özelliği ile kavun vücudun bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı savunma gücünü arttırır. B Vitamini: B vitaminin birden çok türü bulunur. Güçlü B vitamini içeriği ile kavun; saç ve tırnakları güçlendirir, unutkanlığın oluşmasını önleyerek hafızayı destekler, yorgunluğa iyi gelir ve vücuda enerji verir.
________________
Kırdığınız Yerden Kırılacaksınız |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|