08 Aralık 2023, 10:13 | #1 |
sosyete mantısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler; 3 adet yufka İç harcı için: 300g kıyma 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber Pul biber Tuz Maydanoz Yufkaları ıslatmak için: yarım su bardağı su 4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı Nane Pul biber Sosyete mantısı yapılışı İlk olarak mantımız için iç harcı hazırlıyoruz. Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir. Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır. Yufka 4’e kesilir. her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan serpilir. Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarılır. Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir. Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır. Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağında yakılan nane ve pul biber gezdirilir. Sosyete Mantısı Püf Noktaları: Yufkaların taze ve ince olması mantınızın daha rahat sarılmasını sağlayacaktır. Eğer yufkalarınız çok büyük ise 4 yerine 6 parçaya kesebilir ve 1 yufkadan 6 adet mantı elde edebilirsiniz. Sosyete mantısı pişirme süresi fırınınıza göre değişir ancak çok kızarmadan pembeleşince fırından almanızı öneririm. Mantınızı önceden hazırlayarak streç filme sarabilir ya da aralarına pişirme kağıdı koyarak paketleyip dondurucu da saklayabilirsiniz. Canınız ne zaman istersen dondurucudan aldığınız mantıları çözülmesini beklemeden fırına sürüp piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şimdiden afiyet olsun… |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|