17 Ekim 2024, 14:07 | #1 |
Balkabaklı turta
Malzemeler Hamur: 150 gr margarin 1 yumurta 4 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 2.5 su bardağı un Harç: 7 su bardağı rendelenmiş balkabağı 2 su bardağı şeker 1 su bardağı parçalanmış ceviz Yapılışı Kuru malzemeleri eleyerek kaba koyun. Diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. 15 dakika dolapta dinlendirin. Hamurun 3/4’ünü dolaptan çıkarın. Merdaneyle açıp turta kabına ve tepsiye yayın. Kabarmaması için üzerine bir tabak koyarak 175 derecede 30 dakika pişirin. Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. 7 su bardağı rendelenmiş balkabağını 2 su bardağı şekerle tavada pişirin. İçine 1 su bardağı ceviz içini koyun. 2-3 dakika karıştırıp altını kapatın. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Dolaptan hamurun kalanını çıkartıp rendeleyin. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. KAYNAK:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Benzer Konular: |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|