14 Temmuz 2021, 20:34 | #1 |
Bisküvili pasta Tarifi
Hadiyin afiyet olsun
Bisküvili Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler İçi İçin: 500 ml. süt(2,5 su bardağı) 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin Bisküvili Hamur İçin: 1,5 paket petibör bisküvi(rondodan geçirilmiş) 1 su bardağı süt 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı kakao Çikolatalı Ganaj İçin: 1 su bardağı krema 110 gram bitter çikolata 2 yemek kaşığı süt Smart App Logo Yemek.com Mobil uygulaması yayında Ücretsiz İNDİR Yemek Logo Saran Lezzet: Bisküvili Rulo Pasta Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | Bisküvili Rulo Pasta Tarifi 18 Aralık 2018 Tarif Modu Tarif Defterime Ekle Bu tarifi ne kadar beğendiniz? 4.5 Eğer mozaik pastayı çok seviyor, her tatlıda ondan esintiler arıyorsanız, işte bu tarif tam sizlik! Bisküvili, kakaolu ve tereyağlı nefis bir hamur hazırlıyor, irmikli nefis bir muhallebiyle birleştirip rulo haline getiriyoruz. Parlak, nefis bir ganajla üzerini kaplıyor, odun şekli veriyoruz. Öyle güzel öyle nefis oluyor ki! Üstelik kolayca hazırlanıyor. Rulo pastadan çok daha kolaylıkla hazırlanması bu nefis tatlının avantajlarından biri. Kalabalık sofralara çeşit çeşit yemekler hazırlıyorsanız, tatlınız da sizi yormasın, pratik olsun istedik. O halde sizi bisküvili rulo pastanın videolu tarifiyle baş başa bırakıyoruz, keyfini çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun! Devamını Oku Biskivüli Rulo Pasta Tarifi | Yemek.com 01:35 / 02:27 KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika Bisküvili Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler İçi İçin: 500 ml. süt(2,5 su bardağı) 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin Bisküvili Hamur İçin: 1,5 paket petibör bisküvi(rondodan geçirilmiş) 1 su bardağı süt 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı kakao Çikolatalı Ganaj İçin: 1 su bardağı krema 110 gram bitter çikolata 2 yemek kaşığı süt Bisküvili Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Pastanın iç kısmı için orta boy tencerede süt, irmik ve toz şekeri sürekli olarak karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İrmikli muhallebi piştikten sonra vanilini de üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kasede rondodan geçirilmiş petibör bisküvileri, süt, eritilmiş tereyağı ve kakaoyla birlikte yoğurun ve hamur haline getirin. Streç film serdiğiniz tezgaha kakaolu hamuru dikdörtgen olacak şekilde yayın ve üzerine streç film ile kapatıp merdaneyle pürüzsüz bir şekil verin. Üzerindeki streç filmi çıkarıp irmikli muhallebiyi ekleyin ve eşit miktarda kakaolu hamurun üzerine yayın. Merdaneyle aynı işlemi muhallebiye de uygulayın. Hazırlamış olduğunuz dikdörtgen halindeki yumuşak pastayı dik konuma getip rulo şeklinde sarın. Dış yüzeyini streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 4 saat buzdolabında bekletin. Ganajını hazırlamak için kremayı bir sos tenceresine aktarın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın. Doğranmış bitter çikolataları ocaktan aldığınız kremanın üzerine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sütü de ilave edip tekrar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz ganajı, buzdolabından çıkarıp streç filmini çıakrttığınız pastanın üzerine dökün ve 5 dakika bekledikten sonra çatal yardımıyla odun yüzeyine benzeyen şekiller verip sevdiklerinizle afiyetle tüketin |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|