IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2024, 01:52   #1
SihirliSohbet.Org
Overdose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü

Un Çorbası
Levrek Buğulama
Roka Salatasi
İrmik Helvası


Un Çorbası Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Un Çorbası Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.
Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.



Levrek Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
2 adet levrek
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Servis için:
1 adet limon

Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?
Kuru soğanı yarım halka şeklinde ince ince doğrayın, sarımsakları da ince ince doğrayın.
Balıkları bir miktar zeytinyağıyla hafifçe yağlayın ve üstlerine, her iki tarafını da çevirerek tuz ve karabiber serpin.
Doğradığınız soğan ve sarımsakları balıkların karnına doldurun ve balıkları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Defne yapraklarını da balıkların karnına yerleştirin.
Patates, havuç ve domatesleri dilim dlim doğrayın, fırın kabına aldığınız balıkların üstüne serpiştirin.
Üstlerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri tuzlayın.
Fırın kabının üstünü hiç hava almayacak şekilde pişirme kağıdı ile güzelce kaplayın. Pişirme kağıdının kenarlarını fırın kabına güzelce bastırın ki hava almasın.
Fırın kabınızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pişirme süresinin sonunda kabı fırından alın ve üstündeki pişirme kağıdını dikkatlice kaldırın. Balıklar güzelce pişmiş ve lezzetli sularını salmış olacaklar.
Balıkları bir servis tabağına alın, patates, havuç ve domatesleri tabağın kenarına yerleştirin.



Roka Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1 demet roka
6 adet cherry domates
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
5-6 ince dilim parmesan peyniri (veya eski kaşar)

Sosu için:
1 yemek kaşığı balzamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı tuz-karabiber
1 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı kişniş


Rokaları ellerinizle birkaç parçaya bölün ve kaseye alın. Bu noktada bıçak kullanmamanız salatanızın ömrü açısından daha kullanışlı olacaktır.
Kestiğiniz domatesleri salataya ekleyin.
Çam fıstıklarını salataya ekleyin. Dilerseniz kavrulmuş da tercih edebilirsiniz.
Parmesan dilimlerini ekleyin.
Salatayı bir maşa yardımıyla karıştırın.
Zeytinyağını, balsamik sirkeyi, sumağı, kişnişi, tuzu ve karabiberi bir kaseye alın ve karıştırın. Salata ile birleştirin.
Servis kasenize aldığınız salatayı ekstra parmesan veya eski kaşar ile süsleyebilirsiniz.


İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Servisi İçin:
2 tatlı kaşığı tarçın (arzuya göre)

İrmik helvası için 3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.
Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.
Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.
Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.
Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.
İrmik helvası hazır! Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ters çevirip çıkardıktan sonra arzuya göre tarçın ilavesiyle birlikte dondurma ile servis edin.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.