25 Ekim 2023, 15:19
|
#1
|
|
Damla Sakızlı Kaymaçina
Damla Sakızlı Kaymaçina
MALZEMELER
6 adet yumurta
4 parça mercimek büyüklüğünde damla sakızı
6 su bardağı günlük süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
DAMLA sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletip, dövün. Sütü bir-iki taşım kaynatıp soğutun. Yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Sütü ilave edip şeker eriyene dek çırpmaya davam edin. Karışıma azar azar süt ekleyip iyice çırpın. Vanilya ve damla sakızını katın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Kapları, içine kaynar su koyduğunuz büyük bir fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
PÜF NOKTASI
Kaymaçinayı, büyük bir fırın kabına, yüksekliği yaklaşık üç parmak olacak şekilde döküp, yine aynı şekilde içinde kaynar su olan daha büyük bir kabın içinde pişirdikten sonra dilimleyerek de servis edebilirsiniz.
alıntı
|
|
|