25 Ekim 2023, 15:20
|
#1
|
|
Elmalı milföy tatlısı
Elmalı milföy tatlısı
Bu elma ve tarçınlı milföy, altı kişilik lezzetli tatlı yapmanın en kolay ve harika yolu olabilir
Malzemeler
- 50 g kuru üzüm
- 1 yeşil elma, ikiye bölünmüş ve çekirdeği çıkarılmış (soyulmamış)
- 3 kırmızı elma, ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış (soyulmamış)
- 40 g tuzsuz tereyağı, küp küp doğranmış
- 50 g pudra şekeri
- 5 g tarçın
- 1 x 320 g Milföy
- 1 kaşık elma sirkesi
- 3 yumurta, 2 yumurta sarısı ve 1 bütün, çırpılmış
Servis için
- 10 g pudra şekeri
- Tarçın
Yapılışı
- Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Kuru üzümlerinizi ıslatarak başlayın – üzerlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve üstünü kapatın. 30 dakika bekledikten sonra süzün.
- Elmaları ateşe dayanıklı bir kaba koyun, üzerine tereyağı koyun ve üzerine şeker ve tarçın serpin. 25-30 dakika pişirin, ardından elma içini kabuklarından ayırın, bir çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
- Dikdörtgen milföy hamurunu hafifçe unlanmış bir yüzeye yerleştirin. Elmalı karışımı hamur işinin üzerine yayın. Sirkeyi kuru üzümlerin üzerine dökün, ardından kuru üzümleri elma karışımının üzerine serpin. Uzun bir rulo şeklinde sarın ve çırpılmış yumurta ile fırçalayın.
- Pudra şekeri ve tarçını karıştırın ve üzerine serpin, ardından bir fırın tepsisine koyun ve 15-20 dakika pişirin.
- Folyo ile örtün ve 5 dakika daha pişirin.
- Rengi dönünce ve çıtır çıtır olduğunda fırından çıkarın ve hafif soğuduktan sonra parmak büyüklüğünde kesin.
|
|
|