12 Ağustos 2021, 19:41
|
#1
|
|
Çilekli Granita
Çilekli Granita Tarifi İçin malzemeler
- 1/2 kg çilek
- 150 ml su
- 2 tatlı kaşığı şeker veya bal
- 2 yemek kaşığı limon suyu
8 adet mini külah için
- 2 yaprak baklava yufkası (Veya 1 adet günlük yufka)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
Çilekli Granita Nasıl Yapılır?
- Baklava yufkasını yatay şekilde tezgaha koyun ve üzerine tereyağı sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine serin.
- Diklemesine 4’e kesin ve elde ettiğiniz şeritleri de enlemesine keserek toplam 8 ufak dikdörtgen parça elde edin.
- Dikdörtgen yufkaları metal konik kalıplara veya alüminyum folyo ile elde hazırlanan konik şekillere çok sıkmadan külah şeklinde sarın ve birleşme noktalarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatılarak yapıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında, alt-üst ayarda 5-7 dakika pişirin.
- Su ve balı küçük bir sos tenceresinde kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
- Çilekleri mikserden geçirerek sıvı hale getirin.
- Ballı su, çilek ve limon suyunu bir kaba alarak karıştırın ve buzluğa koyarak dondurun. Donma sürecinde granitayı ara sıra kırarak karıştırın.
- Çilekli granitayı mini yufka külahlara koyarak servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|