16 Ağustos 2021, 15:56 | #1 |
Supangleli Tavuk Göğsü
Supangleli Tavuk Göğsü Malzemeler Tavuk Göğsü İçin: 125 gram tereyağı 1 su bardağı un 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker Supangle İçin: 500 gram süt 1/2 su bardağı toz şeker 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı kakao 1 adet yumurta sarısı 60 gram bitter çikolata Üzeri İçin: 2 yemek kaşığı kakao Nasıl Yapılır? Tavuk göğsünü hazırlamak için, bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine süt ve toz şekeri ekleyip, sürekli olarak karıştırarak pişirin Kıvamı koyulaşmaya ve kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp bir kaseye aktarın ve oda sıcaklığında bekletin. Supangleyi hazırlamak için, ayrı bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını ekleyin ve sürekli olarak karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Pişen karışımı ocaktan alın ve sıcakken doğranmış bitter çikolata parçalarını ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tavuk göğsünü pürüzsüz ve ağdalı bir hale gelene kadar, yaklaşık 5 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız tavuk göğsünü tabanını suyla ıslattığınız bir servis kabına boşaltın. Üzeri kabuk olana dek oda sıcaklığında bekletin. Üzeri kabuklaşmış olan tavuk göğsünün üzerine supangleyi dökün ve güzelce yayın. Buzdolabında soğuyana dek, yaklaşık 3-4 saat bekletin. Servis etmeden önce süzgeç yardımıyla üzerini kaplayacak kadar kakao serpiştirin. Afiyet olsun |
|
|
16 Ağustos 2021, 16:03 | #2 |
Emeğine sağlık.
Mükemmel görünüyor.
________________
❤ B ❤ |
|
|
16 Ağustos 2021, 16:14 | #3 |
Telefonu yicez simdi
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|