IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:44   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bayram baklavası

Bayram baklavası



40 adet baklavalık yufka
300 g tereyağı
250 g iri çekilmiş Antep fıstığı
1 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limon
30 santimlik tepsi


YAPILIŞI: İlk olarak süt ve irmiği tencerede orta kısık ateşte 3-4 dakika fokurdatıp kenara park edelim. Baklavalık yufkaları da tepsi boyutunda kesip kenarda beklemeye alalım. Tereyağını kaynatmadan eritelim ve 3-4 dakika bekleyip süt tortusunun dibe çökmesini bekleyelim. Dipte kalan tortuyu almadan üstteki sadeyağı başka bir kaba yavaş yavaş aktaralım. Tepsinin dibini, elde ettiğimiz sadeyağla bir fırça kullanarak yağlayalım. Üstüne bir adet yufka serip üstünü tekrar aynı şekilde yağlayalım. Aynı şekilde tam 25 kat çıkalım. (Fırçayla yağla-üstüne yufka). 25’inci katı da yağlayıp üstüne irmik ve sütle hazırladığımız baklava kaymağını serelim. Onun üstüne de baklavanın göz bebeği fıstığı serpelim. Sonra yufkaların arasını yağlayıp kat çıkmaya devam. Bu şekilde 15 kat daha çıkıyoruz. (Fırçayla yağla-üstüne yufka, fırçayla yağla-üstüne yufka). Baklavanın üstünü istediğimiz şekilde kestikten sonra kalan sadeyağın hepsini üstünden döküyoruz. Baklavayı önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında (en alttan bir üstteki katta) 35-40 dakika, üstü altın sarısı rengi alana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şeker ve suyu karıştırıp içine 5-6 damla limon sıktıktan sonra 30 dakika kaynatıyoruz. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetle sıcak baklavayı buluşturuyoruz. Sevenler kavuştuktan 30 dakika sonra baklavayı gönül rahatlığıyla yiyor ve baklava tepsisini, konuklarımıza da ikram edebilmek için korumaya alıyoruz.

Milliyet
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:55.