IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:45   #1
BANLI ÜYE
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kesme Muhallebi Tarifi



Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:1 adet çikolata sosu

Kesme Muhallebi Tarifinin Püf Noktası
İçerisine limon kabuğu rendesi yerine, portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Hatta damak zevkinize göre tamamen sade de yapabilirsiniz. Üstündeki çikolata sosu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi, kendiniz de yapabilirsiniz. Baton kek kalıbı daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlar ama sevdiğiniz farklı şekilli bir kalıba da dökebeilirsiniz. Buzdolabında minimum 1 saat, mümkünse bir gece bekletmeniz çok daha iyi olacaktır.

Kesme Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alın ve sürekli bir şekilde karıştırarak pişirin.
Karışım fokur fokur kaynamaya başladığında ve boza gibi bir kıvam aldığında, içerisine limon kabuğu rendesini ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince altını kapatın.
Baton bir kek kalıbının içerisini streç filmle kaplayın ve pişirdiğiniz muhallebinin yarısını kalıbın içine dökün.
Diğer yarısına kakaoyu ilave edin, iyice karıştırın ve diğer muhallebinin üstüne yayın.
Kalıbın içerisindeki muhallebi oda ısısına geldiğinde, buzdolabına kadırın ve minimum 1 saat dinlendirdikten sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin.
Streç filmi üstünden kaldırın, çikolata sosla süsleyerek servis edin.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:47.