04 Nisan 2024, 15:21 | #1 |
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 dilim limon Hamuru için; 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket vanilya 1 yumurta 5 yemek kaşığı dolu dolu irmik 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 3 damla limon suyu (Karbonatı aktifleştirmek için) 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) İçi için; 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz Süslemek için Toz fıstık Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır ? 1- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım buz gibi soğuk olması gerekiyor. 2 - Şerbet için tencereye şeker ve su alınıp ocakta kaynamaya bırakılır. 3 - Kaynayan şerbetin altı kısılıp limonu eklenip 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır. 4 - Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alınıp spatula yardımıyla karıştırılır. 5 - Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip bir yemek kaşığına bir çay kaşığı karbonat alınıp 3 damla limon suyu damlatılır ve hamura eklenir. 6 - Son olarak kontrollü un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, dikkat edin fazla un eklemeyin. 7 - Tüm hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. 8 - Ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alınıp parmak uçlarımızla bastırılarak inceltilerek içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır. 8 - Tüm hamurları bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 35 dk kontrollü pişirilir. 9 - Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti tatlıların üzerlerine gezdiriyoruz. 10 - 2 saat bekletip üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Not: tatlıyı mutlaka iyi pişirin. Şerbet mutlaka kıvamlı ve soğuk olmalı. Soğuyuncaya kadar tatlıların üzerini kapamayın. Alıntı |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|