04 Nisan 2024, 15:28 | #1 |
Nevzine Tatlısı
Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı tahin 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı elma sirkesi / üzüm sirkesi 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1/2 (yarım) su bardağı üzüm pekmezi Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlayalım. 2 - Şeker ve suyu bir tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. 3 - Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, tahin, süt ve sirkeyi karıştırma kabına ekleyelim. 4 - Malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yoğuralım. 5 - Ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edene kadar un ilavesi yapılabilir. 6 - Yumuşak kıvamlı hamur elde ettikten sonra 1 su bardağı cevizi ekleyip tekrar yoğuralım. 7 - Dikdörtgen büyük boy borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım. 8 - Hazırladığımız hamuru borcama yerleştirip elimizle baskı uygulayarak düzleştirelim. 9 - Hamurun üzerine çatalla çizikler oluşturalım. 10 - Hamuru dilimlere ayırıp önceden ısıtılmış 200°c fırında pişirelim. 11 - Soğuyan şerbetin içine üzüm pekmezini ekleyip karıştıralım. 12- Fırından çıkan tatlının 10 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyip şerbetini dökelim. 13 - Şerbetini çektikten sonra üzerini antep fıstığı ve ceviz ile süsleyerek servis edelim. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|