IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2024, 00:32   #1
Standart Meyveli Kremalı Kek

Malzemeler

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1parmak eksik sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Yaban mersini (Çilek vişne ya da frambuaz kullanabilirsiniz)
Kreması için;
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Su bardağım 200 ml Hazırlanışı
Önce kremayı hazırlayalım. Küçük bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı sarısını alıp karıştırıp ocağa alalım.
Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişince üzerine değecek şekilde streç film kapatıp soğumaya bırakalım.
Kek için karıştırma kabımıza yumurtaları ve şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim son olarak un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştıralım.
Kek harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kelepçeli kalıba dökelim.
Hazırladığımız kremayı sıkma torbasına alalım.
Ortadan başlayarak yuvarlak şekilde kremayı kek harcının üzerine sıkalım.
Üzerine dilediğimiz gibi meyveleri yerleştirelim. Ben yaban mersini kullandım siz çilek vişne ya da frambuaz kullanabilirsiniz.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dk pişirelim. Kontrollü olalım her fırın farklılık gösterir.
Kekimiz pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:26.