IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2021, 01:52   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Lavantalı Tartölet



MALZEMELER
Hamuru için:

250 gram oda sıcaklığında tereyağı

2 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı su

Aldığı kadar un

Kreması için:

1 çorba kaşığı taze lavanta

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı tozşeker

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

2 paket (80'er gramlık) beyaz çikolata

3 çorba kaşığı kıyılmış badem

Üzerine:

Lavanta ve badem

YAPILIŞI
Hamur için tereyağı, tozşeker ve suyu bir kaba alıp, çatalla çırpın. Azar azar un ekleyip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırıp, 12 cm'lik tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Çatalla tabanına delikler açın. Kabarmalarını önlemek için orta kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde nohut koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renkleri altın sarısı olana dek pişirin. Fırından alıp soğutun ve içlerindeki nohutları alın. Krema için süt, un, tozşeker, yumurta sarısı, vanilya ve lavantayı bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve badem ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırın. İyice soğuduktan sonra badem ve lavanta ile süsleyerek servis yapın.

Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:06.