05 Aralık 2021, 19:39 | #1 |
Hamuru Gevrek: Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için: 4 su bardağı un 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 kahve fincanı toz şeker 2 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Elma püresi için: 5 adet rendelenmiş elma 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı (silme) tarçın Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır? Elmaları derin bir kaba rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Beklemeye alın. Yumurtaları, tereyağını, şekeri, sıvı yağı ve sütü güzelce karıştırın. Karışıma vanilya ve kabartma tozu ile karıştırdığınız unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvama geldiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlenmeye alın. Hamurunuz dinlendikten sonra hamurun yarısından biraz daha küçük bir parçayı ayırın. Büyük parçayı ister bir merdane yardımıyla isterseniz elinizle açın. Turta kalıbına yayın. Hamurun üzerine dinlenmeye bıraktığınız elmalı harcı dökün. Elmalı harcın üzerine önceden ayırdığınız küçük hamur parçasını bir merdane yardımıyla açarak turta için şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri elmalı harcın üzerine kafes şeklinde dizin. Elmalı turtayı önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Turtanız soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
________________
Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|