01 Mart 2022, 10:23 | #1 |
ÇiLekLi PoP Tart Tarifi
Çilekli Pop Tart [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamur için; 125 g tereyağı, 3-3,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı soğuk su. Dolgusu için; 300 g çilek, 1/4 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 1/4 su bardağı su. Icing için; 3/4 su bardağı pudra şekeri, 5-6 yemek kaşığı su. Üzeri için; Çekilmiş antep fıstığı, Ufalanmış gül yaprağı kurusu. Hazırlanışı 1- Dolgusu için çileklerin saplarını ayıklayıp çilekleri küçük küçük doğrayın, 2- Çilekleri ve şekeri bir sos tenceresine alın, 3- Kısık ateşte suyunu salıp çilekler yumuşayana kadar pişirin, 4- Ayrı bir kapta su ve nişastayı karıştırıp karışımı çileklere ekleyin, 5- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ateşten alın, 6- Hamur için 3 su bardağı un, pudra şekeri ve küçük küçük doğradığınız tereyağını bir karıştırma kabına alın, 7- İki elinizle kum haline gelene kadar ovarak karıştırın, 8- Suyu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın, 9 - Gerektiği halde biraz daha un ekleyip sert bir hamur elde edene kadar yoğurun, 10- Hamuru dört parçaya bölün, 11- Parçalardan birini iki parça yaplı kağıt arasına koyup 3-4 mm kalınlığında açın, 12- Açtığınız hamuru 6*10 cm'lik dikdörtgenler halinde kesin, 13- Parçaların yarısının üzerine çilekli harçtan birer tatlı kaşığı koyup diğer parçaları üzerlerine koyun ve kenarlarından bastırarak birleştirin, 14- Bir çatalla bastırarak sabitleyin ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın, 15- Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp kesip doldurup birleştirin ve tepsiye alın, 16 -180 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin, 17 -Fırından alıp soğumalarını bekleyin, 18 -Icing için pudra şekeri ve suyu karıştırın, 19 -Karışımı pop tartların üzerine paylaştırıp yayın, 20 -Üzerlerine renkli şekerlemeler veya çekilmiş antep fıstığı ve ufalanmış kuru gül yaprakları serpin. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|