13 Ekim 2022, 14:11 | #1 |
Haytalya Tarifi
Haytalya Tarifi Haytalya Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için 5 su bardağı süt 3 su bardağı su 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker 2~3 yemek kaşığı gül suyu 2~3 parça dövülmüş damla sakızı Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker 1 litre su 75 gr kavrulmamış Antep fıstığı 50 gr kavrulmamış badem içi 2~3 yemek kaşığı gül suyu Haytalya Nasıl Yapılır? Süt, su ve nişastayı tencereye alıp çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca şekeri ekleyin. Gül suyu ve damla sakızını da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Kare veya dikdörtgen bir cam tepsinin içini suyla ıslatın. Muhallebiyi 2 parmak yüksekliğinde olacak şekilde dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin. Şerbet için, şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Gül suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Antep fıstıklarını sıcak su ile bir taşım kaynatıp süzün ve ince zarlarını temizleyin. Fıstıkları ve bademleri şerbete ekleyip buzdolabında soğutun. Tatlıyı küçük kareler şeklinde kesin. Soğuk şerbetin içine ekleyin. Tatlıyı şerbetle birlikte kaselere paylaştırıp servis yapın |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|