05 Aralık 2022, 15:08 | #1 |
Yılbaşına Özel Tartolet
Yılbaşına Özel Tartolet Konu yılbaşı tatlıları olduğunda iddialı bir alternatif arayanlara! 😏 Tartolet hamuru için 2 su bardağı unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz 125 gram tereyağı, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1/2 paket kabartma tozunu ekleyin. Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeleri karıştırın ve güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filmle sarıp buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurdan bir bardak yardımıyla küçük yuvarlaklar kesin. Yuvarlakları hafifçe bastırarak tart kalıplarına yayın, hamurun kalıbın kenarına güzelce oturmasına özen gösterin. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Tartoletlerin iç harcı için 3 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, 1 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası ve 4 yemek kaşığı toz şekeri derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kısık ateşte pişirin. Kıvam alan ve göz göz olan kremayı ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 100 gram labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Fırından aldığınız tartolet hamurlarını kalıplarından çıkartıp kısa bir süre dinlendirin. Hazırladığınız krema karışımını hamurların üzerine paylaştırın. Son olarak üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun!
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|