05 Aralık 2022, 15:16 | #1 |
Bombolone Tarifi
Bombolone Yılbaşı tatlıları arasında bir İtalyan klasiği! 😍 1 su bardağı ılık süt, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket kuru mayayı bir kaba aktarıp güzelce karıştırın. Ardından 2 adet yumurta ekleyin ve çırpın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz 6 yemek kaşığı tereyağını da ilave ederek bir süre daha karıştırın. 2-2.5 su bardağı unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sararak oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru tezgaha aktarın. Hafifçe unlayarak açın. Hamuru çok açmamaya özen gösterin. Açtığınız hamurdan bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. 1 su bardağı sıvı yağı kızdırın ve hazırladığınız yuvarlakları kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine aktarın. Ardından içlerini hazırladığınız pastacı kremasıyla doldurun. Pudra şekeri ilavesinin ardından sevdiklerinizle paylaşın!
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|