05 Aralık 2022, 15:20 | #1 |
Bal Kabaklı Muhallebi
Bal kabaklı muhallebi Madem bal kabaklı lezzetlerden bahsediyoruz bal kabaklı muhallebiyle devam edelim! Derin bir tencerede kabukları soyulmuş 500 gram bal kabağını, 1 su bardağı toz şeker ve 1/2 su bardağı su ilavesiyle birlikte suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen bal kabağını püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede 1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Hazırladığınız karışımı kısık ateşte yavaş yavaş pişirin ve kaynamaya başladığında 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bıraktığınız muhallebiyi ara ara karıştırarak kaymaklanmasını önleyin. Ilık hale gelen muhallebinin içerisine 200 ml krema ekleyin ve güzelce karıştırın. Servis kuplarının içerisine soğumuş olan bal kabağı püresini ve muhallebiyi, kat kat olacak şekilde doldurun ve üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyip ılık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|