07 Aralık 2022, 12:25 | #1 |
Çilekli Tart
Çilekli Tart •Malzemeleri •Keki için: •2 adet yumurta •1 çay bardağı şeker •1 çay bardağı ılık süt •1 çay bardağı sıvı yağ •1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •2,5 çay bardağı un •Kreması için: •1 yumurta sarısı •2 su bardağı süt •3 çorba kaşığı şeker •1 çorba kaşığı tereyağı •1 vanilya •2,5 çorba kaşığı un •Çilek Sosu İçin: •1 su bardağı çilek •1 çay bardağı şeker •2 çorba kaşığı nişasta •1 çay bardağı su •Yapılışı •Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. •Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. •Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. •Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim. •Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim. •Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirelim. •Her fırının pişirme süresi farklılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir •Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım. •Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım. •Kıvam alıncaya kadar pişirelim. •Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. •Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın. •Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üzerine. Sosumuz oluncaya kadar buzdolabında bekletelim. •Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri alarak pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım. •Ardından ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim. •Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım. •O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üzerine hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim. •Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim. •Ve afiyetle yiyelim… |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|