IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2022, 12:55   #1
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vişneli Tart

Vişneli Tart


•Malzemeleri
•Vişneli sos için;

•2 su bardağı vişne (300 gr)
•1 su bardağı toz şeker (şeker olayı size bağlı bu şeker oranıyla vişnenin hafif ekşiliğini hissediyorsunuz, şekerli seviyorsanız 1-2 yemek kaşığı fazlasını kullanabilirsiniz.)
•3 tatlı kaşığı buğday yada mısır nişastası
•Nişastayı açmak için 2-3 yemek kaşığı soğuk su (sıcak olmasın nişasta topaklanır.)
•1 çay kaşığı tereyağ
•Tart hamuru için;

•120 gram tereyağ yada margarin (ben margarin kullandım.)
•1 adet yumurta
•Yarım su bardağı toz şeker
•Yarım paket kabartma tozu
•2 su bardağı un (unun cinsine bağlı olarak bu miktar değişebilir ancak yavaş yavaş ekleyin lütfen.)


•Vişneli Tart Tarifi'nin Yapılışı
•Öncelikle sosu hazırlayalım ki soğusun tart hamurunu sıcaklığıyla pişirmesin.
•Bir tencereye çekirdekleri ayıklanmış 2 su bardağı vişne ve şekeri ekleyelim arada karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Bu arada nişastayı suyla açalım iyice karıştıralım topak kalmasın.
•Vişne şekerle beraber kaynayınca biraz bekledikten sonra nişastayı ekleyelim hızlı hızlı karıştıralım kıvam alıp kaynamaya başlayınca 20 saniye sonra ocaktan indirelim.
•İçine 1 çay kaşığı tereyağ ekleyelim, tereyağ hem parlaklık hemde lezzet verecektir.
•Güzelce karıştırdıktan sonra kenara alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
Bu arada artık hamuru hazırlayalım.
•Tereyağı, yumurtayı ve şekeri iyice karıştıralım.
İçine kabartma tozunu ekleyelim.
•Daha sonra yavaş yavaş unu eleyerek ekleyelim.
•Kulak memesi kıvamında yumuşak güzel bir hamur hazırlayalım.
•15-20 dk dinlenmesi için kenara alalım.
•Hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayıralım parçanın biri diğerinden biraz daha büyük olsun.
•Büyük olanı iki yağlı kağıt arasında merdane ile açalım.
•Kalıbı üzerine koyarak ölçüsüne bakabilirsiniz, kalıbın ölçüsüne geldiğinde üstteki yağlı kağıdı çıkarıp yağlanmış kalıba döndürüp kalıba bastırabilirsiniz.
•Ben tart kalıbı kullandım ama yuvarlak borcamda da olur. Yalnız kalıbı da borcam kullanılıcaksa borcamı güzelce tereyağ ile yağlayalım.
•Kalıba yaydığımız hamura çok kabarmaması için çatalla delikler açalım.
•Soğumuş vişneli harcı hamurun üzerine dökelim.
Ve bu aşamada fırını açabilirsiniz alt üst ayarda 175 derecede çalıştırabilirsiniz çünkü iyice ısınması lazım.
•Diğer hamur parçasını da iki yağlı kağıt arasında açalım, açtıktan sonra üstteki yağlı kağıdı kaldırıp hamuru kesip şekil verebilirsiniz yada benim gibi şekilli kesme aparatından yardım alabilirsiniz bu alanda üstünü istediğiniz şekilde süslemek tabi size kalmış.
•Dikkatlice kestiğiniz hamurlarla üstünü istediğiniz şekilde süsleyin.
Isınmış fırına gönderebilirsiniz.
•10 dk geçtikten sonra fırın ayarını 150′ ye indirelim ki hamur vişneli sosdan dolayı yumuşamadan kıyır kıyır bir hal alsın. Bir 10-15 dk böyle durabilir daha sonra tekrar 175 dereceye getirin.
•Pişmesi toplamda 30-35 sürdü güzelce kızarınca fırından alın ki kıyır kıyır olsun.
•Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip de servis edebilirsiniz tercih sizindir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:11.