07 Aralık 2022, 13:05 | #1 |
Muzlu Rulo Pasta
Muzlu Rulo Pasta Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı Tarifi'nin Malzemeleri •Pandispanyası için •4 adet büyük yumurta •1 çay bardağı toz şeker •1 çay bardağı un •1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •İç Krema •3 yemek kaşığı mısır nişastası •1 yemek kaşığı dolusu un •1 yumurta sarısı •1 yemek kaşığı tereyağı •Yarım su bardağı toz şeker •4 su bardağı süt •1 paket vanilya •Üst kreması için •1 paket 200 ml süt kreması •Yarım çay bardağı pudra şekeri •1 paket vanilya İçi için •1 adet büyük muz Süslemek için •Çikolata parçası, fıstık, frambuaz Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı Tarifi'nin Yapılışı •Pandispanyanın yapımı Pandispanya için, yumurtalar şekerle birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır. İçine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edilir ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra hemen fırından çıkarılıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlanıp açılır. Peki, muzlu rulo pastanın kreması nasıl yapılır? •İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır. •Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. •Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır. •Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır. •Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz krema sürülür. •Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir. Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|