28 Temmuz 2021, 18:52
|
#1
|
|
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Tarifi İçin malzemeler
- 5 adet elma
- 3 su bardağı vişne suyu
- 4 su bardağı su
- 10 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 3 top tane karabiber
- 1 adet yıldız anason
- 3 yemek kaşığı şeker
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma Nasıl Yapılır?
- Elmaların içini oyup limonlu suda bekletin. Diğer bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynamasını bekleyin.
- Kaynayan şuruba elmaları ekleyin ve ocağın altını kısın. 10 dk elmaların pişmesi için yeterlidir.
- Elmaları şuruptan çıkartın, şurubu cam bir kaba alın.
- Şurup soğuduktan sonra, elmaları tekrar soğuyan şurubun içerisine koyun ve 1 gün dolapta bekletin.
- Bu işlem elmalarınızın daha kırmızı olmasını sağlayacak. 1 gün sonra elmaları ayrı bir kaba alın, şurubun bir kısmını ocakta kıvam alıncaya kadar çektirin.
- Servis esnasında elmaların içerisine ceviz, üzerine kaymak ve çektirdiğiniz şuruptan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|