28 Temmuz 2021, 23:28
|
#1
|
|
Sütlaç
Sütlaç Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg süt
- 200 gr şeker
- Vanilya
- 110 gram sübye
- 1 yumurta sarısı
- 40 gram pirinç
Sütlaç Nasıl Yapılır?
% buffered
- Öncelikle sütü, yumurta sarısını, şekeri tencereye alıp çırpıyoruz.
- Tencerenin altını kısık ateşte yakıyoruz.
- Diğer ocakta pirinçlerimizi haşlıyoruz.
- Pirinçlerimiz yumuşayınca süzüp kaynayan sütümüze ilave ediyoruz.
- Kaynayan sütlacımızı sübye ile kıvam verip 2 dakika kaynatıyoruz.
- Kaselere alıp altı su dolu tepside 200-250 derecelik fırında üstü kızarana kadar fırınlıyoruz.
Sütlaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sütünüzün taze ve yağlı olması sütlacın kıvam ve lezzetinde önemlidir.
- Pirinçlerin ayrı ocakta tamamen yumuşayıncaya kadar haşlanması pirinçlerin tane tane olması açısından önemlidir.
- Kıvam verici olarak sübye kullanılması hem doğal bir bağlayıcı hem de lezzet açısından önemli bir unsurdur sütlü tatlılar için
- Sütlaçları fırınlarken kasenizin tamamını doldurmanız daha iyi kızarması açısından önemlidir.
- Sütlacı fırınlarken kaseleri koyduğumuz tepsinin içine kesinlikle su koyulmalı.
SÜBYE TARİFİ
- 200 gr pirinç, 200 gram su (Oran:1 kg süte 110 gram sübye)
- Gerçek sütlaçta 'sübye' kullandığımız için (Oranı: 1 kg süte 110 gram sübye) sübyenin tarifini de şöyle bırakalım:
- Biz, eğitici olması açısından 200 gram sübye yapımının tarifini veriyoruz. Kalan sübyeyi dolaba koyup bir hafta sonra yeniden kullanabilirsiniz. Ayrıca siz, yapacağınız sütlaç miktarına göre bu oranları değiştirebilirsiniz.
- Sübye yapımı; 1 gece önceden ıslattığımız pirinçlerin ertesi gün suyun tamamen süzeriz.
- Islattığımız 200 gram pirince 200 gram su ilave edip blenderdan pirinçler iyice ezilinceye kadar çekeriz. Sonrasında süzüp kullanırız.
lezzet
|
|
|