28 Temmuz 2021, 23:31
|
#1
|
|
Damla Tatlısı
Damla Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 100 g margarin veya tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kavrulmuş badem (Ortasına batırmak için)
- 2-3 damla limon suyu
Bulamak için
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
Damla Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bir sos tenceresine su ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
- (Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın) Ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
- Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Üzerine tereyağı ve irmiği ekleyin. Ardından kabartma tozunu ve unu ilave edip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Hamuru tezgahta elinizle şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
- Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve ortalarına birer badem yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.
lezzet
|
|
|