IRCForumu.ORG   çatla net
Goygoy


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2021, 23:31   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Damla Tatlısı

Damla Tatlısı Tarifi İçin malzemeler


  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 100 g margarin veya tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş badem (Ortasına batırmak için)
  • 2-3 damla limon suyu
Bulamak için
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu


Damla Tatlısı Nasıl Yapılır?


  • Bir sos tenceresine su ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyu damlatın ve 15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
  • (Kaşığı batırıp çıkardığınızda bir katman kalıyorsa ocağın altını kapatın) Ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  • Geniş bir karıştırma kasesine sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Üzerine tereyağı ve irmiği ekleyin. Ardından kabartma tozunu ve unu ilave edip ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Hamuru tezgahta elinizle şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirip damla şeklini verin.
  • Damla şeklini verdiğiniz hamuru irmiğe bulayın ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve ortalarına birer badem yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.


lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:28.