16 Mart 2023, 11:42 | #1 |
Tereyağlı Sütlü Un Helvası
Tereyağlı Sütlü Un Helvası Tereyağlı Sütlü Un Helvası (Az Ölçülü) Tarifi'nin Malzemeleri 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker Tereyağlı Sütlü Un Helvası (Az Ölçülü) Tarifi'nin Yapılışı İlk önce, şeker ve süt ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Kaynatmaya gerek yok. Ardından tencere yahut tavada sıvı yağ ve tereyağı eritilir. Un eklenir, sürekli karıştırarak unun kokusu çıkıp, rengi değişinceye kadar kavrulur. Sütü ilave edilir ve topaklanmaması için hızlıca karıştırılarak pişirilir. Tamamen şerbetini çekip pürüzsüz bir kıvama geldiğinde, helvanız olmuş demektir. İster sıcak, ister ılıkken şekil verip servis edebilirsiniz. Bu kadar basit. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|