11 Nisan 2023, 12:56 | #1 |
Portakallı İrmik Tatlısı
Tabanı için; 1 paket burçak bisküvi 2 yemek kaşığı tereyağı Muhallebi için; 1 litre tam yağlı süt 6 yemek kaşığı irmik 4 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 portakal kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı haşhaş Sos için; 2 su bardağı portakal suyu Yarım çay bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Bisküvileri robottan geçirin. Erimiş tereyağı ile karıştırın ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün iyice bastırın. Buzdolabında bekletin. Sütü, şekeri, nişastayı ve irmiği tencerede karıştırıp, pişirin. Ocaktan alınca haşhaşı, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Dolaptan aldığınız bisküvilerin üzerine dökün ve soğumasını bekleyin. Ayrı bir tencerede portakal suyunu, şekeri ve nişastayı karıştırıp pişirin. Muhallebinin üzerine dökün. En az üç saat buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Kelepçeli kalıbınız yoksa kare borcamda da yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|