11 Nisan 2023, 12:59 | #1 |
Torta Caprese Tarifi
Malzemeler 200 gram çiğ badem veya 1 çay bardağı badem unu 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı damla çikolata veya bitter çikolata 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı beyaz çikolata (küçük parçalara ayrılmış) 7-8 adet vişne (isteğe göre) Nasıl Yapılır İlk olarak çiğ bademleri suyun içerisine koyarak 1-2 saat bekletin. Bekleme süresinin ardından bademleri 10 dakika kadar kaynatın. Ilıyan bademlerin kabuklarını güzelce soyun ve fırına yerleştirerek 20 dakika kurutun. Bademleri rondodan un haline gelinceye kadar çektirin. Kek için, şeker ve yumurtayı bir kaba alarak 10 dakika çırpın. Bu esnada tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen karışımı, şekerle yumurtanın olduğu kaba ekleyerek karıştırın. Un haline getirdiğiniz bademleri, vanilyayı ve yarım yemek kaşığı kabartma tozunu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Tadını hafifletmek için vişne veya birkaç damla badem aroması da ilave edebilirsiniz. Karışımı fırın tepsisine döktükten sonra, üzerine beyaz çikolata parçaları serpiştirin. 170 dereceli fırında, 20-25 dakika pişirin. Pişirme işleminin ardından soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|